Epoksi tlaki

Zakaj se epoksi tlaki lahko uničijo?

S pomočjo tlakov epoksi si lahko tudi vi sami ustvarite prečudovita tla, ki vam jih bodo zavidali vsi. Seveda je najbolje, da za namestitev tlakov pokličete prave mojstre, ki vam bodo hitro in enostavno prevlekli želeno površino s posebnimi samorazlivnimi epoksi tlaki, ki so navdušili že mnoge. 

Veliko ljudi se omenjenega opravila loti samostojno. Če tudi sami spadate med tiste ljudi, ki radi sami preizkusijo nove tehnike in si radi sami uredijo dom, morate biti pazljivi, saj se lahko zgodi, da tlak po določenemu času poči ravno zaradi nepravilnega nameščanja. 

Na kaj je potrebno biti pozorni pri nameščanju epoksi tlakov

Prvo pravilo, ki ga morate upoštevati je zagotovo to, da se vam ne sme muditi pri pripravi površine. Če podlage ne boste dobro očistili in popolnoma pripravili, lahko pride do težav. Pred se nanesejo epoksi tlaki, je treba izvesti ustrezne sisteme za pripravo površine, da se doseže visok preboj veznega mostu in tako dobimo dobro sidranje, ki lahko pritrdi nov pločnik na obstoječa tla. 

Bistveno je odpreti pore in očistiti podlago, da dosežemo pravilno vez. Površina mora biti vedno čista, suha in brez prahu, olja, masti ali kakršnih koli drugih onesnaževal. Epoksi tlaki se namreč brez prave priprave večkrat odkrušijo od beton. 

Bodite pozorni na vlažnost podlage

Epoksidni sistemi na osnovi topil se ne bodo pravilno povezali na vlažne ali mokre podlage. Pomembno je zagotoviti, da je površina popolnoma suha in da na njej ni nobene dvižne ali ostanke vlage. Pametno je, da se pred nanosom izmeri vlaga podlage, saj se bodo tako epoksi tlaki zagotovo dobro oprijeli podlage. 

Kljub temu se vsa vlažnost ne kaže trajno, ker obstajajo različne vrste vlage. Vlaga je lahko vir resnih težav z občasnimi manifestacijami, ki povzročajo izgubo trdnosti v nosilcu in velik pritisk navzgor zaradi kapilarnosti, kar povzroči odmik polimernih prevlek.